Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στο σχολείο “Dante Alighieri”

 Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί ως συντονιστικό σχολείο για την περίοδο 2016-2018 γνωστοποιεί πως
από 20 έως 26 Νοεμβρίου 2016 αντιπροσωπεία από τέσσερις μαθητές και δυο καθηγητές πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στο σχολείο “Dante Alighieri”. Πρόκειται για ένα σχολείο που προσφέρει κυρίως θεωρητικές γνώσεις με 1500 περίπου μαθητές από 6 έως 18 ετών, και λειτουργεί και ως πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό κέντρο, με δικό του κέντρο τεκμηρίωσης και πληροφόρησης, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, κολυμβητήριο και εστιατόριο που προσφέρει στους μαθητές υγιεινό φαγητό. Διαθέτει ομάδα βόλεϊ, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, κινηματογραφική ομάδα και ομάδα επαγγελματικού χορού. Οι μαθητές διδάσκονται μετά από προσωπική επιλογή τα μαθήματα είτε στα Ρουμάνικα είτε στα Ιταλικά. Επίσης λειτουργούν τμήματα εντατικών μαθημάτων της Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών.

Οι μαθητές έχουν ήδη παρουσιάσει τις εργασίες τους που αφορούν τα παραδοσιακά, τα σημερινά και τα μελλοντικά επαγγέλματα κάθε χώρας καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορά την ανεργία και την εργασία των γονέων κάθε σχολείου. Συμμετείχαν σε εργαστήριο που αφορά στρατηγικές που αναπτύσσουν την ικανότητα να απομνημονεύουν και να ανακαλούν πληροφορίες καθώς και στην ανάπτυξη της ικανότητας κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Στις επόμενες μέρες θα παρακολουθήσουν μαθήματα ιστορίας μέσα από την τέχνη. Η υποδοχή όλων των ομάδων την πρώτη ημέρα ήταν εντυπωσιακή με Ρουμανικά τραγούδια και χορούς και παραδοσιακό κέρασμα. Οι μαθητές επισκέφθηκαν ήδη το παλάτι της Βουλής, το Ρουμανικό Αθήναιον, την αψίδα του θριάμβου και γενικά όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφθούν στη συνέχεια το κάστρο Μπραν (το κάστρο του δράκουλα), αλλά θα εργαστούν και στον εμπλουτισμό ενός ηλεκτρονικού φωτογραφικού μπλογκ.
Οι μαθητές φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών του σχολείου και έτσι έρχονται σε επαφή με τον τρόπο ζωής των Ρουμάνων αποκομίζοντας πλήθος θετικών εμπειριών. Συγκεκριμένα, γνωρίζουν τη χλωρίδα και την πανίδα, όσο και την ιστορία του τόπου. Γνωρίζουν το ανάγλυφο της περιοχής και διαπιστώνουν τις επιπτώσεις του κλίματος στον τρόπο ζωής. Γεύονται τη Ρουμάνικη κουζίνα και κάνουν φίλους με τους οποίους ήδη σχεδιάζουν να ξανασυναντηθούν το επόμενο καλοκαίρι. Από την άλλη μεριά, μαθητές, καθηγητές και γονείς του Λυκείου Αλικιανού, ήρθαν σε επαφή με νέες νοοτροπίες. Αυτή η διαδικασία άνοιξε το δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό από όλους του ρόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σημασίας της άτυπης εκπαίδευσης που μπορεί αναπτύξει ένα μικρό επαρχιακό σχολείο. Αυτό έδεσε με ισχυρότερους δεσμούς το εκπαιδευτικό προσωπικό, με μαθητές και οικογένειες στα πλαίσια μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας