Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων 2017

Την Δευτέρα 2 Οκτώβρη 2017, με αφορμή την Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας σχετικές εκδηλώσεις. Μια παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.


4η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2017
Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Αλικιανού , με πολλέςkai  ενδιαφέρουσες δράσεις .
Δύο ημέρες πριν τις εκδηλώσεις ,  εκπρόσωποι του Λυκείου  Αλικιανού πήραν μέρος σε
ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Χανίων,  τονίζοντας την σημασία του αθλητισμού στην ψυχική υγεία των παιδιών αλλά και στην δημιουργία θετικών στάσεων ζωής . Στην εκπομπή παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του κλάδου της Φυσικής Αγωγής , καθώς και ο σχολικός σύμβουλος για τον νομό Χανίων κ. Δασκαλάκης Στέλλιος
Τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου συνεργάστηκαν επίσης για την δημιουργία αφίσας με τα δρώμενα  της ημέρας σχολικού αθλητισμού , την οποία και κοινοποίησαν στα blog των σχολείων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι δράσεις που έλαβαν μέρος την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ήταν πολλές και κράτησαν το ενδιαφέρον των παιδιών έως και τη λήξη της ημερίδας.
Την ημερίδα άνοιξε η ψυχολόγος κ  Παπαδομαρκετάκη Έλενα με ομιλία και στην συνέχεια ανοικτή συζήτηση με θέμα: Η συμβολή του αθλητισμού στην ψυχική μας υγεία.
Στη συνέχεια αμείωτο κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών η διατροφολόγος  κ Μπουχαλάκη Ειρήνη που βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις σχετικά με την σωστή διατροφή και τις υγιεινές συνήθειες ζωής, που συνδέονται άρρηκτα με τον αθλητισμό
Η ημέρα συνεχίστηκε με κινητικές δραστηριότητες όπως :
Επίδειξη του Ολυμπιακού αθλήματος tae kwo do από εξειδικευμένο δάσκαλο .
Αγώνες Καλαθοσφαίρισης με μικτές ομάδες Γυμνασίου – Λυκείου.
Αγώνες Πετοσφαίρισης με μικτές ομάδες Γυμνασίου – Λυκείου.
Αγώνες Μπαντμιντον από παιδιά Γυμνασίου.
Αγώνες Ποδοσφαίρου από μικτές ομάδες Γυμνασίου – Λυκείου.
Συμμετοχή σε πρόγραμμα δημιουργικού χορού.
Παραδοσιακός αγώνας Μαθητών – Καθηγητών στο άθλημα της Πετοσφαίρισης.
Το φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα , επεξεργάστηκε ομάδα μαθητών  για την δημιουργία βίντεο παρουσίασης  , η οποία αναρτήθηκε στα blog των σχολείων  και προβλήθηκε επίσης και  στις οθόνες του σχολείου.
Δώσαμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας για να έχουμε καλή ψυχική υγεία, υγιεινές συνήθειες ζωής , εκτόνωση του άγχους ,θετικές στάσεις ζωής και κινητικές δεξιότητες για πάντα .
Ευχαριστούμε πολύ τους καλεσμένους μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ζήλο στην πρόσκληση μας και μας βοήθησαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της ημέρας αυτής .
Ευχαριστούμε πολύ τους Διευθυντές που μας υποστήριξαν σε κάθε πρότασή μας καθώς και τον σύμβουλο Φυσικής Αγωγής που παρευρέθηκε στο σχολείο μας και έδωσε το δικό του μήνυμα στους μαθητές.
Τέλος ευχαριστούμε τους καθηγητές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή όλων των δράσεων.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως τέτοιες δράσεις είναι απαραίτητες για μια δια βίου θετική στάση ζωής για αυτό και τις υποστηρίζουμε με όλη μας την θέρμη.!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας