Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ "ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ"




Η ψυχική υγεία είναι απαραίτητη για την επιτυχία στην προσωπική και στην κοινωνική ζωή. Ωστόσο, σύμφωνα με διαπίστωση των ίδιων των μαθητών "ζούμε σε μια εποχή στην οποία το σχολείο δίνει έμφαση κυρίως στη γνώση και παραμελεί τον βασικό τομέα της συναισθηματικής καλλιέργειας και της ανάπτυξης κοινωνικών ικανοτήτων".
Σε αυτή τη λογική αποφασίσαμε μαζί με τους μαθητές να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Στηρίζομαι στα πόδια μου-Αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα".
Στο πλαίσιο του
προγράμματος οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες που είχαν ως στόχο να τους φέρουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να τους γνωρίσουν τα ατομικά τους δικαιώματα, να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των κοινωνικών τους ικανοτήτων. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 10 μαθητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία. Στο τέλος, εξέφρασαν την επιθυμία για υλοποίηση περισσότερων συναφών δραστηριοτήτων στο μέλλον αλλά και για την ένταξη της καλλιέργειας της συναισθηματικής υγείας στο καθημερινό πρόγραμμα των σχολείων. 
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με ευθύνη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Μισχοπούλου, ΠΕ02, μετά από τη συμμετοχή της σε αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Χανίων  και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας