Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο νέο Πρότυπο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο νέο Πρότυπο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου

Ανακοινώνουμε ότι από το σχολικό έτος 2022-23, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Α’ τάξη του σχολείου μας θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, μαζί με ακόμα ένα στην Ανατολική Κρήτη και άλλα είκοσι τρία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εκτός από τα υπάρχοντα μαθήματα γενικής παιδείας, το νέο πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει έξι νέα εργαστηριακά μαθήματα προσανατολιστικού χαρακτήρα, σχετικά με όλους τους επαγγελματικούς Τομείς. Με την προβλεπόμενη επιστημονική καθοδήγηση, την παιδαγωγική επάρκεια και την πολύχρονη εμπειρία τους οι εκπαιδευτικοί μας θα κληθούν να εφαρμόσουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και να αξιοποιήσουν σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό για την αρτιότερη εκπαίδευση των μαθητών και τη συνολικότερη αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

 

Στην Α΄ Τάξη του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου με βάση το βαθμό του απολυτηρίου τίτλου τους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Οι μαθητές που θα εγγραφούν φέτος θα έχουν προτεραιότητα εγγραφής στη Β΄ Τάξη του Πρότυπου ΕΠΑΛ σε Τομείς που θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση για το σχολικό έτος 2023-24.

 

Το σχολικό έτος 2022-23 η Β’ και η Γ’ τάξη θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον συμβατικό πρόγραμμα σπουδών για τους ακόλουθους τομείς και ειδικότητες:

        Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με τις Ειδικότητες

        Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

        Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού

        Τομέας Γραφικών Τεχνών με τις Ειδικότητες

        Γραφικών Τεχνών

        Σχεδιασμού - Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων

        Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με τις Ειδικότητες

        Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

        Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.

 

Όλοι οι μαθητές μας δικαιούνται δωρεάν μεταφορά προς και από το σχολείο μας.

 

Οι αιτήσεις εγγραφής για όλους ξεκίνησαν και μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά ως τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59 μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τον ιστότοπο του σχολείου μας στην διεύθυνση https://epalakrotiriou.blogspot.com

 

Από τη Διεύθυνση του ΠΕΠΑΛ - ΕΠΑΛ. Ακρωτηρίου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας