Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη του ποιητή και συγγραφέα Βαγγέλη Κακατσάκη στο ΓΕΛ Αλικιανού

 
Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων επισκέφθηκε ο συγγραφέας και ποιητής Βαγγέλης Κακατσάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ποίησης που γιορτάζεται στις 21 Απριλίου. Ο κύριος Κακατσάκης συνομίλησε με τους μαθητές πάνω στην τελευταία του ποιητική συλλογή με τίτλο " Τα χελιδόνια του μοναχού ". Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τα ποιήματα αυτής της συλλογής τα έγραψε την περίοδο του Κορωναϊού.

Οι μαθητές με τις καθηγήτριες τους, Κοκοτσάκη Ανδρονίκη και Θεοδωρίδου Θεανώ, είχαν επεξεργαστεί δύο από τα ποιήματα  της συγκεκριμένης συλλογής, " Ο ευλογημένος τριανταφυλλώνας " και "Τα παιχνίδια ". Έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ μαθητών και ποιητή με αφορμή τα εν λόγω ποιήματα. Ωστόσο οι μαθητές εξέφρασαν στον κύριο Κακατσάκη και γενικότερες ερωτήσεις για την ποίηση, ο ίδιος μάλιστα παρότρυνε τα παιδιά να διαβάζουν. Στην ερώτηση των μαθητών ποιο ποίημα ξεχωρίζει ,τους διάβασε το " Βουβό τηλέφωνο " , ένα ποίημα αφιερωμένο στην εκλιπούσα μητέρα του.

Μία μαθήτρια του χάρισε ως δώρο για την επίσκεψή του στο σχολείο μία ζωγραφιά, εμπνευσμένη από το ποίημα " Τα παιχνίδια " , γεγονός που τον ενθουσίασε.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μαυρογένης Ιωάννης 
και ο σύλλογος διδασκόντων  ευχαριστεί τον κύριο Κακατσάκη ,για την επίσκεψή του στο Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων. 


Υπεύθυνες  καθηγήτριες της δράσης, Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, Θεοδωρίδου Θεανώ, φιλόλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας