Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ημερίδα διαχείρισης άγχους πριν και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές της Γ Λυκείου

 Tο Γενικό Λύκειο Αλικιανού επισκέφτηκε η κ. Ηρακλεία Κουτουλάκη, ψυχολόγος, έπειτα από

πρόσκληση της διεύθυνσης του σχολείου, να μιλήσει στους μαθητές της Γ Λυκείου και υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων για την διαχείριση του άγχους τους πριν και κατά την διάρκεια των εξετάσεων. Η κ. Κουτουλάκη εξήγησε στους μαθητές πώς να οργανώνουν το καθημερινό πρόγραμμα τους, ειδικά αυτή την περίοδο των επαναλήψεων ώστε να μην αγχώνονται όπως επίσης να προσέχουν την διατροφή τους αλλά κυρίως τον ύπνο τους,που είναι απαραίτητος ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.
 

 Οι μαθητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους, το άγχος και τον φόβο που τους έχει κατακλύσει σε μία προσπάθεια να εισαχθούν στις σχολές της προτίμησής τους.

Η κ. Κουτουλάκη προέβαλε στους μαθητές ένα power point με γενικές κατευθύνσεις και συμβουλές ψυχολογικού ενδιαφέροντος, ενώ στην συνέχεια απάντησε με υπομονή και ηρεμία στις ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι άκουσαν με πολλή προσοχή τα όσα τους εξήγησε η κ. Κουτουλάκη, η οποία, να σημειωθεί, παρέμεινε στην τάξη τρεις διδακτικές ώρες καθώς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών. Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Σταυγιαννουδάκης Στέλιος ευχαριστεί θερμά την κ. Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου και των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας