Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

                Σήμερα, 12/01/2015, 19 μαθητές από το ΓΕΛ Αλικιανού επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος «Μήνας Εφηβείας» που οργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά από τις εκδόσεις Πατάκη. Δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν τεχνικές σεναρίου με στόχο τη δημιουργία ενός βίντεο για τον τόπο μας. 

         Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κο Πολυχρόνη Κουτσάκη, για την εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά και την προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων, κα Χουδαλάκη Βιβή, η οποία μας ξενάγησε στο χώρο της βιβλιοθήκης και μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τις δράσεις της. 

         Ελπίζω και εύχομαι το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης να συνεχιστεί και να υλοποιηθούν σύντομα οι ευφάνταστες ιδέες τους.



8 σχόλια:

  1. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας!!!
    Είδαμε μια πλευρά της βιβλιοθήκης που δεν ειχαμε φανταστεί,μια πλευρα η οποια στην πραγματικοτητα ηταν άγνωστη για εμενα και ομως μου εκανε πολυ μεγαλη εντύπωση και μου προκάλεσε ενθουσιασμό...!!!!
    Μεσα απο αυτήν την σύντομη επίσκεψη μας και με την βοήθεια του κύριου Κουτσάκη καταλάβαμε πως μέσω ενός καλοσχεδιασμένου σεναρίου οι διαφημιστές μπορουν να προσελκύσουν το κοινό τους...!!!!
    Ετσι και εμεις βλέποντας τα μικρά διαφημιστικά σποτ νιώσαμε πολλα ανάμεικτα συναισθήματα,ήρθαμε σε διαμάχες στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε τις απόψεις μας και μέσω αυτού καταλάβαμε οτι ο καθενας εχει τις δικές του απόψεις ακομα και στα πιο απλα θέματα...!!!
    Επομένως αυτη η επίσκεψη ωφέλησε και εμενα καθώς και τους συμμαθητές μου κάνοντας μας να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε για οσα μας προβάλλουν...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη εμπειρία!!
    Επισκευτήκαμε ένα χώρο που οι περισσότεροι δεν είχαν επισκευτεί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να δουν και μια άλλη πλευρά της δημοτικής βιβλιοθήκης. Διαφορετική απο αυτή που είχαν επισκευτεί ως τώρα.!! Ο χώρος υπέροχος και ιδιαίτερα προσεγμένος, κατάλληλος για κάθε ηλίκια..! Μέσα σ'αυτό το χώρο όλοι έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία, DVD ή CD της αρεσκείας τους.
    Στα πλαίσια της επίσεψης αυτής με τη βοήθεια του κ.Κουτσάκη παρακολουθήσαμε διάφορα διαφημιστικά σποτ για διάφορα μέρη της Ελλάδας και μας έκανε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιστές τραβούν το ενδιαφέρον μας..! Επιπλέον μας παρουσίασε και άλλα διαφημιστικά σποτ τα οποία δεν είχαν σχέση με τον τουρισμό και προσπάθησε μ'αυτόν τον τρόπο να καταλάβει τον τρόπο σκέψης μας, αλλά να κάνει και εμάς τους ίδιους να δούμε πόσο πολύ διαφορετκός είναι ο ένας χαρακτήρας απο τον άλλο και πόσο διαφορετικές αντιλήψεις έχουμε..! Επιπλέον μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τα δικά μας διαφημιστικά σποτ και να παρουσιάσουμε τη δική μας ραδιοφωνική εκπομπή (με ελεύθερο θέμα), κάτι που είναι ιδιαίτερα πρωτόγνωρο για εμάς τους μαθητές...!!
    Θα θέλαμε λοιπον να ευχαριστήσουμε τον κ.Κουτσάκη καθώς και την κ.Χουδαλάκη για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να βρεθούμε σε ένα τόσο αξιόλογο χώρο,καθώς επίσης και για το γεγονός ότι μας έκαναν να δούμε κάποια πράγματα από άλλη οπτική γωνία..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που σου άρεσε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και με το δικό μας διαφημιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εμπειρια μοναδικη. Νομιζω πως κανενας μας δεν περιμενε να δει αυτην την βιβλιοθηκη. Ηταν ιδιαιτερη, μοντερνα και συγχρονη. Δινει πολλες δυνατοτητες στους μαθητες με τους χωρους που εχει. Η επισκεψη ηταν ξεχωριστη. Τα διαφημιστηκα σποτ μου κινησαν το ενδιαφερον! Χρειαζονται φαντασια. Ο τροπος που ελκεει τους θεατες ειναι περιπλοκος. Περναει πολλα μηνυματα χωρις να το αντιληφθουμε. Χτυπα στο συναισθημα! Επισης μου αρεσαι που ειχαμε την ευκαιρια να εκφρασουμε τις αποψεις μας και να τις συζητησουμε με τον Κ. Κουτσακη. Τελος τα προγραμματα που τρεχουν δινουν στους μαθητες δυνατοτητες να κανουν πραγματα ξεχωριστα και δημιουργικα. Ευχομαι να επαναληφθει μια παρομοια επισκεψη και τα προγραμματα να εχουν επιτυχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια εμπειρία έκπληξη!
    Η επίσκεψη στην βιβλιοθήκη ήταν μία εμπειρία η οποία με έκανε να αλλάξω γνώμη για αυτήν! Ο μοντέρνος σχεδιασμός αλλά και η τελευταίας τεχνολογίας συσκευές είναι ένα από τα αίτια που η βιβλιοθήκη μπορεί να προσελκύσει νέους! Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή καθ όλη την διάρκεια της επίσκεψης είναι το music studio το οποίο διαθέτη επαγγελματικό εξοπλισμό μουσικής παραγωγής αλλά και ηχογράφησης.Το music studio είναι ο λόγος στον οποίο σίγουρα θα ξανά επισκεφτώ την βιβλιοθήκη το συντομότερο δυνατόν για να αναπτύξω τις δυνατότητες μου! Τέλος, ελπίζω να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κι άλλοι νέοι την βιβλιοθήκη για να διευρύνουν την δημιουργικότητα τους καθώς και την φαντασία τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας