Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


            Αντιπροσωπία από πέντε μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές συμμετείχε στην πρώτη ανταλλαγή μαθητών στην πόλη Birzai της Λιθουανίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Up to the future with science, technology, languages and key competences».

            Συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές Στελλίνα Βασιλογιαννάκη, Τριανταφυλλιά Καζαλάκη, Βασίλη Κασσελάκη, Ειρήνη Ποντιώτη και Κωνσταντίνο Σπανουδάκη. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αλικιανού, Στυλιανός Σταυγιαννουδάκης και Παναγιώτα Σαμιώτη. Η ομάδα, αφού παρακολούθησε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου κατά την ολιγόωρη παραμονή της στην Αθήνα, βρέθηκε στο «Birzu Kastonu Pagrindine Molykla School», μέσω της πρωτεύουσας της Λιθουανίας Βίλνιους.

            Η υποδοχή και η φροντίδα που επεφύλαξε το σχολείο του Birzai ήταν ιδιαίτερα θερμή και όλες οι εκδηλώσεις και οι εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν γέμισαν μαθητές και καθηγητές με αξέχαστες εμπειρίες. Διοργανώθηκαν εργαστήρια τυπικής και άτυπης μάθησης. Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τις συσκευές GPS, παρακολούθησαν διαλέξεις και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς γνώσεων. Η γευσιγνωσία της κουζίνας της Λιθουανίας, αλλά και γενικότερα των χωρών της Βαλτικής, άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ησυχία του τοπίου και η ανεπιτήδευτη απλότητα των  ανθρώπων εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

            Η ομάδα του ΓΕΛ Αλικιανού είχε την ευκαιρία να κάνει νέους φίλους και να ανοίξει το δρόμο για τα υπόλοιπα τέσσερα ταξίδια που θα ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους 15 μήνες. Νέοι ορίζοντες άνοιξαν για τους μαθητές, τους γονείς αλλά και όλους τους κατοίκους μια χειμαζόμενης περιοχής, που έχει, όμως, όλα τα εφόδια να εξελιχθεί σε πόλο έλξης.

            Η «περιπέτεια» της ομάδας μαθητών και καθηγητών περιελάμβανε και μια στάση στην αιώνια πόλη (Ρώμη), όπου μια επίσκεψη στην Piazza di Spagna, στη Fontana di Trevi και στον Τρούλο του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό, έδωσε σε όλους μια γεύση από όνειρο…

            Το ταξίδι θα συνεχιστεί στις 18 Οκτωβρίου με επίσκεψη μαθητών και καθηγητών στην Καισαρεία της Τουρκίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΒΙΝΤΕΟ1 ΧΟΡΟΣ
ΒΙΝΤΕΟ2 ΧΟΡΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας