Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Diversity Education Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το ΓΕΛ Αλικιανού


Diversity Education
Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το ΓΕΛ Αλικιανού

Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων συμμετέχει για την περίοδο 2018-2021 στο γερμανόφωνο πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο Diversity Education στο οποίο συμμετέχουν σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικοί οργανισμοί από τη Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Σλοβακία, και Λιθουανία.
Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος για το ΓΕΛ Αλικιανού είναι ο καθηγητής κ. Σ. Σταυγιαννουδάκης.
Οι κοινωνικές αλλαγές, όπως η ενδοευρωπαϊκή και διεθνής μετανάστευση και η παγκοσμιοποίηση, επηρεάζουν τα εκπαιδευτικά συστήματα, παρέχοντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες και προκλήσεις για τα σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες κοινωνικές μεταβολές, εκτός από τη μεταφορά γνώσης των θεμάτων, οι εκπαιδευτικοί πρέπει επίσης να μπορούν να επιδείξουν ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες και να κατανοήσουν τις ταξικές κοινότητες προκειμένου να προωθήσουν την αποδοχή στη διαφορετικότητα και την κατανόηση μέσα σε μια τάξη που θέλει να λειτουργεί ως κοινότητα.
Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε μια ευρωπαϊκή ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συζητήσει τις ενότητες μαθημάτων και τις μεθοδολογικές προτάσεις για την προώθηση κρίσιμων και διαφοροποιημένων προοπτικών για την ταυτότητα και την διαφορετικότητα. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου πανεπιστημιακού εκπαιδευτικού πακέτου που καλύπτει τις ανάγκες του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού τοπίου για διδακτικό υλικό κατά των διακρίσεων τόσο online όσο και offline.
Τα προϊόντα που θα παραχθούν θα παρέχονται σε πολύγλωσση διαδικτυακή πλατφόρμα σε μορφή ανοικτού κώδικα και θα αφορούν τη διαφορετικότητα, είναι τα ακόλουθα:
Διαδικτυακό υλικό για την ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφορετικότητας με συμβουλές σχετικά με το θέμα αυτό σε 7 ευρωπαϊκές γλώσσες (DE, SI, BG, PO, RO, LT, GR)
Ηλεκτρονικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτικό προσωπικό με πληροφορίες για την εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα, Ευρωπαϊκά παραδείγματα καλών πρακτικών, στρατηγικές ευαισθητοποίησης και πολλά άλλα.
Κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού των οργανισμών των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα.
Συνοδευτικό υλικό και ενημερωτικά φυλλάδια πολλαπλασιαστικών δράσεων για την ανεξάρτητη υλοποίηση εκδηλώσεων περαιτέρω εκπαίδευσης σχετικά με τη διαφορετικότητα.
Προώθηση των επαγγελματικών ανταλλαγών εκπαιδευτικού προσωπικού στην Ευρώπη μέσω διακρατικών εκπαιδεύσεων και ένα πολύγλωσσο φόρουμ για την πλατφόρμα διαφορετικότητας.
Το υλικό που θα παραχθεί από το πρόγραμμα αυτό, μετά την ολοκλήρωσή του θα απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές και γενικότερα στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας