Αναζητηση 👁‍🗨

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ο Καιρός στον Αλικιανό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Σχολείου μας (πατήστε εδώ για άνοιγμα σε πλήρες παράθυρο)

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Diversity Education: Δεύτερη συνάντηση στο Μάριμπορ της Σλοβενίας

Diversity Education
Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το ΓΕΛ Αλικιανού

Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων συμμετείχε από 26 έως 27  Φεβρουαρίου 2019 στη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+/KA2 με τίτλο Diversity Education στο Μάριμπορ της Σλοβενίας που διοργάνωσε ο οργανισμός Stiftung Kreisau, εταίρος του προγράμματος.
Στη συνάντηση πήρε μέρος ο εκπαιδευτικός Σ. Σταυγιαννουδάκης.
Στην πόλη της Σλοβενίας, εκπρόσωποι από τη Βουλγαρία, Σλοβενία, Αυστρία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Γερμανία επεξεργάστηκαν διάφορες ιδέες για τα άρθρα του υλικού που θα παραχθεί σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη πολύπλευρου διδακτικού υλικού για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πακέτο που θα αφορά τη διαφορετικότητα, ικανό να προσεγγιστεί τόσο online όσο και offline.

      Σκοπός της δεύτερης συνάντησης ήταν να γίνει ενημέρωση για τους οικονομικούς όρους της σύμβασης. Συζητήθηκαν τα βήματα προόδου του έργου που έγιναν μετά την πρώτη συνάντηση στο Βερολίνο, μετά την παρουσίαση των πρώτων δειγμάτων του υλικού με παραδείγματα μικρών τμημάτων του. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε το περιεχόμενο, η δομή και ο τρόπος δημιουργίας του εγχειριδίου που θα συνοδεύσει αυτό το υλικό. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα  της έρευνας κάθε οργανισμού με βάση το ερωτηματολόγιο που είχε συνταχθεί κατά την πρώτη συνάντηση και έγινε συζήτηση και σχολιασμός τους. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα του έργου, καθορίστηκαν ημερομηνίες για τις τρεις επόμενες συναντήσεις στη Βιέννη, στο Βερολίνο και στην Κλαϊπέιντα και ορίστηκαν κάποιες προθεσμίες για τη διάδοση των αποτελεσμάτων και την ενημέρωση των μελών κάθε οργανισμού για την πορεία του έργου.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας...

Συνολικες προβολες σελιδας